• Transformació urbana de Sant Feliu de Llobregat

Participacio ciutadana

Es constitueixen els consells municipals de Salut i de Persones amb Discapacitat

El 26 de juliol va tenir lloc al saló de sessions de l'Ajuntament l'acte de constitució del Consell Municipal per a la Promoció i la Integració de les Persones amb Discapacitat. El Consell es va crear l'any 2010 amb la voluntat de l'Ajuntament de crear un canal de participació de la ciutadania i les entitats i col·lectius de persones amb discapacitat de la ciutat per a la millora del benestar i la qualitat de vida d'aquestes persones i dels seus familiars. Entre els objectius del Consell figuren estimular la participació dels col·lectius de les persones amb discapacitat i de les associacions i entitats que els representen, fomentant l'associacionisme en aquest àmbit i oferint el suport i l'assistència oportuns. Així, algunes de les seves principals funcions són impulsar accions i activitats adreçades a aquest col·lectiu, i dissenyar estratègies que permetin millorar la integració social de les persones amb discapacitat dins del municipi.

El Consell Municipal per a la Promoció i la Integració de les Persones amb Discapacitat està presidit per l'alcalde de la ciutat, Jordi San José, i té com a vicepresidenta la regidora del Programa de persones amb discapacitat, Lourdes Borrell. Entre la resta de membres del Consell figuren representants dels diferents grups polítics municipals, així com membres de diverses entitats de Sant Feliu relacionades amb l'àmbit de les persones amb discapacitat, com l'ACAM, les associacions Taller Sant Miquel, Educació Especial Tramuntana, l'ADF, ASPRODIS, ONCE, UNES, Llars de l'Amistat Cheshire Can Llovera i l'Associació Catalana per a la integració del cec, ACIC.

Per la seva banda, el 27 de juliol es va constituir el Consell Municipal de Salut, òrgan de caràcter consultiu que treballa per promoure la participació de tots els agents de salut que intervenen a la ciutat i de totes les persones vinculades a aquest àmbit. El Consell es va crear l'any 2001 amb l'objectiu d'assessorar i donar elements per a la validació dels programes duts a terme per l'administració local i promoure acords entre l'Ajuntament, les entitats i altres institucions. Així, algunes de les seves principals funcions són elaborar propostes relatives a l'àmbit de la salut, proposar millores en el funcionament dels serveis de salut i aconseguir una participació més àmplia de la ciutadania en aquesta matèria.

El Consell Municipal de Salut de Sant Feliu està presidit per l'alcalde de la ciutat, Jordi San José, i té com a vicepresidenta la tinenta d'alcalde delegada de Salut Pública i Consum, Lourdes Borrell. Entre la resta de membres del Consell figuren representants dels diferents grups polítics municipals, les associacions de veïns i veïnes, així com membres de diverses entitats i associacions de la ciutat relacionades amb l'àmbit de la Salut, com la Creu Roja de Sant Feliu, REMARE, l'Equip 40 d'Estimulació de Petita Infància, ASPRODIS, el Consorci Sanitari Integral, el Centre de Salut Mental Sant Feliu, els ABS El Pla i Rambla, el Centre d'Atenció i Seguiment (CAS) Sant Feliu, així com un representant dels farmacèutics de Sant Feliu. El plenari del Consell de Salut es reunirà un mínim d'un cop l'any.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Agenda de participació

Maig 2019
Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Twitter

Identificació

Plaça de la Vila, 1 - 08980 Sant Feliu de Llobregat - Tel. 93 685 80 00 - www.santfeliu.catajuntament@santfeliu.cat - Registre