• Transformació urbana de Sant Feliu de Llobregat

Participacio ciutadana

El 26 de novembre es farà una jornada de participació per recollir aportacions ciutadanes sobre rescat social i habitatge

El 26 de novembre tindrà lloc al Centre Cívic Les Tovalloles una jornada participativa sobre el Pla de Rescat Social i el Pla Local d'Habitatge (en els enllaços podeu consultar els documents aprovats inicialment).

La sessió, oberta a tothom, inclourà una taula rodona i quatre tallers de treball temàtics en què s'abordaran el dret a l'habitatge, a l'educació, al treball, a l'alimentació i a l'autonomia personal i la salut, respectivament. La jornada, que s'iniciarà a les 10 h del matí i finalitzarà passades les 13 h amb un plenari final, marca l'inici del procés participatiu impulsat per l'Ajuntament per tal de recollir propostes ciutadanes que enriqueixin el document inicial del Pla de Rescat Social. De fet, la ciutadania podrà fer propostes en línia a partir del 26 de novembre i fins al 8 de gener de 2017.

El Pla de Rescat Social i el Pla Local d'Habitatge són dos dels projectes estratègics del mandat de l'Equip de Govern, documents que recullen el conjunt de polítiques municipals destinades a atendre les persones i famílies més vulnerables de la ciutat. Es tracta, per tant, d'instruments per combatre l'emergència social i garantir el compliment dels drets de les persones seguint criteris de justícia social.

Els dos plans es va aprovar inicialment en el ple d'octubre. Tal com va explicar en la sessió plenària la regidora de Serveis Socials, Mireia Aldana, la voluntat de l'Ajuntament és que "siguin projectes de ciutat que incorporin la visió de tot el consistori, així com de gent, entitats i institucions del territori". Per aquest motiu s'ha obert el debat a la ciutadania i s'ha constituït un grup de treball creat en el marc del Consell Municipal de Serveis Socials perquè faci el seguiment dels dos processos. Aquest grup està integrat per més d'una quinzena d'entitats i col·lectius locals dels àmbits social, polític, educatiu, d'habitatge, cultural o solidari, entre d'altres. El grup serà l'encarregat de consensuar el document final del Pla de Rescat Social, al qual s'incorporaran les aportacions ciutadanes. Els documents definitius està previst que s'aprovin en el ple de març o abril de 2017.

Prèviament a l'aprovació en el ple, es farà una jornada per fer el retorn a la ciutadania dels resultats del procés participatiu sobre el Pla de Rescat Social.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Agenda de participació

Maig 2019
Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Twitter

Identificació

Plaça de la Vila, 1 - 08980 Sant Feliu de Llobregat - Tel. 93 685 80 00 - www.santfeliu.catajuntament@santfeliu.cat - Registre