• Transformació urbana de Sant Feliu de Llobregat

Participacio ciutadana

Presentada la campanya de participació ciutadana per al futur del soterrament

Logo de Bye Bye via

La Ponència Unitària del Soterrament, conformada per representants dels grups municipals al consistori, va presentar als mitjans de comunicació dimecres 2 de maig al Saló de Plens la nova marca i la campanya del soterrament. El lema 'Bye Bye Via' abanderarà el projecte i el procés participatiu que dijous 3 de maig, a les 19 h, es presentaran a tota la ciutadania a la Sala Ibèria, juntament amb el projecte constructiu.

L'alcalde Jordi San José va iniciar l'acte posant en valor la voluntat unànime entre tots els grups mnicipals i el regidor no adscrit de portar a terme un projecte treballat i consensuat. Un projecte que, en paraules de l'alcalde, es pot comparar "amb les Olímpíades per a Barcelona, una oportunitat irrepetible de cridar a la ciutadania a participar del que ha de sortir després d'aquestes obres".

La regidora d'Urbanisme Lidia Muñoz va avançar algunes de les claus del projecte a nivell constructiu que es presentaran a la ciutadania dijous 3 per part del sotsdirector de projectes d'ADIF, Miguel Leor, afirmant que s'estan complint els terminis exposats a la visita del ministre el passat mes de gener. Muñoz també va incidir en la imatge unitària que es vol transmetre, insistint en què "és un repte de ciutat, i aquesta és la imatge de conjunt que volem donar ja que la ciutat en definitiva no serà patrimoni del govern de torn, sinó patrimoni de tots i totes els santfeliuencs i santfeliuenques".

L'equip de govern va explicar a grans trets el procés participatiu que s'engegarà per decidir com es farà la urbanització posterior a les vies soterrades, que constarà de sis fases i per al qual s'ha generat la marca 'Crea la ciutat del futur / Crea Sant Feliu". En paraules del regidor de Participació Ciutadana Javier Molina, "no sólo queremos que la gente participe sino también que todo el mundo esté informado, y que todo el mundo en Sant Feliu esté al tanto de qué y cómo se va a hacer". En aquest sentit, el regidor va anunciar la posada en marxa des de dimecres 2 d'una pàgina web que aglutina tota la informació referent al soterrament i que habilita la participació ciutadana, i que hom pot visitar a www.santfeliu.cat/soterrament.

En l'acte també van intervenir dos integrants més de la Ponència Unitària, concretament els representants dels dos grups majoritaris de l'oposició a l'Ajuntament. El representant d'ERC, Bernat Dausà, qui va posar l'acent en "la generació de nous espais col·lectius de convivència ciutadana, fer caure els murs existents i recosir la ciutat" per tal de fer front als nous reptes. Per la seva banda el representant de Ciutadans Raúl Alba va insistir en la idea d'imatge unitària expressada per l'alcalde abundant en què "el soterrament no és tema que competa únicamente a un gobierno o a los partidos que forman el gobierno, sino que es trabajo de todos y responsabilidad de todos los grupos municipales de ahora, y de los gobiernos que vengan en un futuro".

La doble dimensió constructiva i participativa

Segons les dates amb què treballa el ministeri de Foment, l'objectiu és, un cop feta la redacció del projecte, iniciar immediatament el procediment administratiu i tècnic i tenir el projecte constructiu finalitzat aquest any. D'aquesta manera es podria licitar i iniciar les obres l'any 2019, amb una durada d'uns 47 mesos, mantenint el servei ferroviari. L'afectació del total de l'obra serà quasi tres quilòmetres (entre el c/ Agricultura i i el terme municipal de Sant Joan Despí), i concretament un quilòmetre i mig de casc urbà.

Tal com es va explicitar en la roda de premsa, paral·lelament a aquest calendari es desenvoluparà un procés de participació per decidir la urbanització en superfície que generi el soterrament. En el calendari es preveu una primera fase informativa que inclou des de la posada en marxa de la pàgina web anunciada pel regidor de Participació fins a l'acte de presentació a la ciutadania previst per a dijous 3 a les 19 h, passant per un estand a la Fira Comercial i Industrial o visites als diferents barris de Sant Feliu. A partir del mes de setembre es recolliran les propostes que la ciutadania haurà expressat, que s'incorporaran a mode de conclusions el gener del 2019 per articular el reglament del concurs públic d'idees que culminarà amb una consulta ciutadana que es farà el novembre de l'any vinent.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Agenda de participació

Abril 2019
Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Twitter

Identificació

Plaça de la Vila, 1 - 08980 Sant Feliu de Llobregat - Tel. 93 685 80 00 - www.santfeliu.catajuntament@santfeliu.cat - Registre