• Transformació urbana de Sant Feliu de Llobregat

Participacio ciutadana

Sant Feliu enceta el procés de participació ciutadana per a la transformació de la ciutat

Un cop se soterrin les vies, Sant Feliu guanyarà prop de 20.000 metres quadrats i dels 110.000 metres quadrats que estaran dins de l'àmbit d'estudi, un espai equivalent a deu Sagrades Famílies o quatre Coliseus. Aquest alliberament d'espai dona a la ciutat una oportunitat única per cosir els barris que fins ara estan separats per les vies i permetrà crear entre tots i totes la ciutat dels propers cent anys.

El dimarts 25 de setembre es va presentar a la Sala de Plens de l'Ajuntament el procés participatiu que es durà a terme per tenir en compte de cara a la transformació urbana després del soterrament. Tota la ciutadania de Sant Feliu està cridada a la participació en les 50 activitats on podran donar a conèixer la seva opinió sobre el Sant Feliu del futur. Les activitats es desglossen en: 16 sortides a l'espai públic amb un Punt d'Interacció Mòbil, 3 activitats lúdiques vinculades a esdeveniments culturals (2 a Festa de Tardor i 1 a la Castanyada), 6 itineraris participatius amb entitats i veïns, 5 tallers a centres de secundària i batxillerat, 6 sessions amb consells sectorials, 12 sessions temàtiques de diàleg ciutadà i 3 sessions de retorn de resultats a la ciutadania. Les activitats es faran d'octubre a desembre del 2018 i arribarà a tots els barris del municipi.

L'objectiu principal de les accions participatives és arribar al màxim de població possible per tal de poder conèixer les inquietuds, desitjos i peticions que la ciutadania té sobre la zona alliberada per les vies. Els requeriments ciutadans que resultin del procés s'incorporaran al plec de condicions del Concurs internacional d'idees per a la transformació urbana de Sant Feliu, que convocarà l'Ajuntament al març de 2019. Un jurat seleccionarà els millors projectes, que es posaran a consulta popular el tercer diumenge de novembre de 2019.

L'acte va estar presidit per l'alcalde Jordi San José que va estar acompanyat per alguns membres de la ponència unitària, juntament amb Andrés Martínez i Sonia Polo de Raons Públiques la cooperativa encarregada de fer i dinamitzar el procés de participació. Jordi San José va destacar d'importància d'aquest procés i va marcar l'any 2030 com a data final de les obres. Lidia Muñoz i Javier Molina van intervenir en els parlaments per parlar de l'estat del projecte i les relacions amb Adif i de la sostenibilitat de les obres, respectivament. Seguidament Raons Públiques va explicar la metodologia del procés de participació amb exemples d'altres treballs i fotografies il·lustratives. També van presentar el calendari amb els dies que es faran les activitats. Un cop van finalitzar els parlaments, els assistents a l'acte van poder fer preguntes als dirigents, que van ser correctament contestades.

L'acte es va poder seguir en viu als perfils municipals de Facebook i Instagram.

Per mes informació, aquí.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Agenda de participació

Maig 2019
Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Twitter

Identificació

Plaça de la Vila, 1 - 08980 Sant Feliu de Llobregat - Tel. 93 685 80 00 - www.santfeliu.catajuntament@santfeliu.cat - Registre