• Transformació urbana de Sant Feliu de Llobregat

Participacio ciutadana

El procés participatiu Crea futur, crea Sant Feliu s'acosta als centres públics d'educació secundària

Al llarg de les últimes setmanes d'octubre es van realitzar dos dels cinc tallers previstos dins de les activitats del procés participatiu amb els joves del territori dins dels centres educatius.

A la primera sessió, van participar un total de 57 alumnes de l'institut Olorda i a la segona, realitzada al institut Martí Dot van participar, un total de 33 alumnes, tots dos amb estudiants de primer de batxillerat. L'objectiu d'aquests tallers consisteix a elaborar i crear propostes amb el jovent, donant veu a les seves necessitats, inquietuds i desitjos envers la zona urbanitzable un cop se soterri el tren.

Durant el taller, els hem acompanyat a debatre, crear i reflexionar, sobre la visió ideal i futura de la seva ciutat, on els alumnes han estat força implicats i motivats a l'hora d'expressar i representar els seus desitjos i idees. Aquesta trobada vol recollir breument les seves necessitats, idees i el màxim de propostes dels joves de Sant Feliu envers aquesta zona.

L'equip de Raons Públiques va fer una petita presentació sobre el procés i els criteris que cal treballar així com la importància de fer el futur encàrrec i per tant, és important evitar una proposta pensant en individual de fer-ne una pensant en el col·lectiu, en tota la ciutadania.Durant la sessió els hem acompanyat a debatre, crear i reflexionar sobre la seva visió ideal de Sant Feliu d'aquí a 5 anys, on els alumnes han estat força implicats i motivats a l'hora de participar i elaborar així, les seves idees de futur. Les propostes han estat extenses i variades, des de zones comercials per poder anar a dinar, a prendre alguna cosa, comprar roba, etc. Zona d'oci on poder gaudir de concerts, assaigs i trobades de colles de la ciutat, debats i xerrades d'interès a l'aire lliure. També molts van coincidir en la idea de crear una zona comercial amb marques de moda internacional.

La sostenibilitat del projecte urbanístic del futur es també un tema que interesa als joves, ja que molts van comentar la importància l'energia renovable com plaques solars i de més zones verdes, arbrat i jardins preparats per poder fer picnics. Majoritàriament el mitjà de transport més utilitzat i els agradaria que és potenciés, és l'autobús, encara que, troben necessari la millora d'aquest en alguns aspectes, com ara, la complida dels horaris i l'augment de la freqüència de pas. També van esmentar que els joves arriben a molts llocs a peu, per això que sigui més bé una zona de vianants i millorar els carril bici.

Aquestes aportacions, a l'igual que la resta que s'han fet als itineraris participatius i als punts d'interacció mòbil han estat recollides dins del procés participatiu. Aquest procés però no finalitza aquí, el proper mes de novembre a Sant Feliu tindran lloc dins a set diàlegs temàtics als principals Centre Cívics de Sant Feliu i Casal Jove i tres consells sectorials on es podran debatre les propostes.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Agenda de participació

Maig 2019
Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Twitter

Identificació

Plaça de la Vila, 1 - 08980 Sant Feliu de Llobregat - Tel. 93 685 80 00 - www.santfeliu.catajuntament@santfeliu.cat - Registre