• Transformació urbana de Sant Feliu de Llobregat

Participacio ciutadana

Es constitueix el Consell d'Infants per al curs 2014-2015

1218518

Aquest dilluns 24 de novembre, a les 18 h, s'ha constituït a l'Auditori del Palau Falguera el Consell d'Infants de la ciutat per al curs 2014-2015. Com cada any s'han renovat la meitat dels membres integrants del Consell, òrgan que està constituït per nens i nenes de cinquè i sisè curs de primària. Així, els alumnes que en el curs passat feien sisè han cedit la seva plaça a nous estudiants de cinquè curs. Amb aquesta composició, es garanteix que tots els membres del Consell d'Infants tinguin una permanència de dos anys.

En el marc de l'acte també s'ha presentat la memòria del treball realitzat durant el curs passat pel Consell d'Infants. En el document, entre altres aspectes, es recullen les idees i suggeriments dels nens i nenes sobre com volen que es faci la reforma del parc del Llobregat, encàrrec que l'Ajuntament va fer al Consell. Després de l'acte formal de constitució, els membres del Consell d'Infants han anat a la plaça de la Vila acompanyats per la Banda de l'Escola Municipal de Música per fer-se la fotografia de grup amb l'alcalde davant la porta de l'Ajuntament com a símbol de participació i democràcia.

El Consell Municipal d'Infants, creat l'any 1997, és un òrgan de consulta i participació infantil integrat per alumnes de cinquè i sisè de primària dels centres escolars de Sant Feliu, nascut amb la voluntat que l'opinió dels infants ajudi a fer una ciutat a la mida de tots els ciutadans i ciutadanes. 

Dos alumnes de Sant Feliu, membres del Consell Nacional de la Infància

Amb motiu del Dia Mundial de la Infància i coincidint amb el 25è aniversari de la Convenció sobre els Drets dels Infants, el dijous passat, 20 de novembre, es va constituir el Consell Nacional de la Infància i l'Adolescència de Catalunya (CNIAC) al Palau Reial de Barcelona. El nou òrgan col·legiat, de caràcter consultiu, està format per 46 infants i joves d'entre 8 i 17 anys, entre els quals hi ha dos alumnes de Sant Feliu: Albert Sallent, de l'institut Martí Dot, i Lara Rosas, del col·legi Verge de la Salut. L'acte va comptar amb la presència del president Mas i la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté. El Consell, adscrit al Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat, té entre les seves funcions representar els interessos dels infants i adolescents de Catalunya, fer propostes als organismes competents i opinar sobre les propostes que afectin els infants.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Agenda de participació

Abril 2019
Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Twitter

Identificació

Plaça de la Vila, 1 - 08980 Sant Feliu de Llobregat - Tel. 93 685 80 00 - www.santfeliu.catajuntament@santfeliu.cat - Registre