• Transformació urbana de Sant Feliu de Llobregat

Participacio ciutadana

Aprovades i pressupostades les obres d'estiu 2016

El Pla de Millora de l'Espai Urbà desenvoluparà un total de 16 actuacions d'entre les 28 propostes totals es van sotmetre a votació. Les conegudes com a 'obres d'estiu', dotades enguany amb un pressupost de 400.000 euros, contemplen diverses actuacions que es duran a terme durant els mesos d'estiu a diferents barris. Aquestes intervencions han estat analitzades i pressupostades pels serveis tècnics municipals d'entre totes aquelles que la ciutadania va tenir ocasió de proposar i triar, per primer cop, en la votació popular que va finalitzar el passat mes de gener.

Les actuacions contemplen, entre d'altres, tota una sèrie de millores en l'accessibilitat de cruïlles i passos de vianants, dotades amb 65.000 euros. Les intervencions es produiran a les cruïlles de Compte de Vilardaga amb Carles Buigas, carrer de Dalt amb passseig Nadal, Torras i Bages amb Vidal i Ribas, Sant Josep amb Rupert Lladó i Joan de Batlle amb Clementina Arderiu. També es crearan un nou pas de vianants a la carretera Sànson a l'alçada de l'Escola Arquitecte Gaudí, i un pas elevat a l'entrada de l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat.

Diversos recorreguts escolars també es beneficiaran de la supressió de barreres arquitectòniques que es duran a terme aquest estiu. Aquestes intervencions, amb un pressupost que supera els 25.000 euros, inclouran l'ampliació de la vorera del carrer de les Roses a l'alçada de l'Escola Martí i Pol; millores en quatre escocells del carrer Armenteres davant l'escola Bon Salvador; la reparació de voreres i escocells al passeig Bertrand; i la creació d'un nou pas elevat i passos de vianants a la cruïlla del passeig Onze de Setembre amb Constitució.

Les actuacions contemplades dins l'apartat de Millores de voreres i paviments s'emporten el gruix de la inversió d'aquestes obres: més de 107.000 euros que es destinaran a anivellar sots en el paviment en diversos punts dels carrers del Comte de Vilardaga i Mas Lluí; a la reparació de zones malmeses de la plaça Villeneuve le Roi; i a l'arranjament de voreres malmeses pel creixement d'arrels en els carrers Joaquim Monmany, Mas Lluí i Frederica Montseny.

El cost de la opció més votada de tot el procés, la construcció d'una nova rampa accessible al carrer Joaquim Monmany, ascendeix a gairebé 45.000 euros. Aquesta actuació preveu l'enderroc parcial de la tanca del CAP, la creació d'un nou traçat de rampa que minimitzi la seva llargada, així com la instal·lació de noves baranes i proteccions pertinents.

Per últim, el Pla de Millora de l'Espai Urbà contempla també la inversió de gairebé 3.000 euros per crear un nou encaminament per a persones invidents en el paviment del pas per sota el pont de la riera de la La Salut, a l'alçada del Centre Cívic Les Tovalloles. Un cop sumats els estudis de Seguretat i Salut pertinents de 31.000 euros, les despeses generals de 52.000 euros i l'IVA de gairebé 70.000 euros, el pressupost ascendeix a un total de 399.770 euros, pràcticament el total asignat a aquestes obres.

Un procés obert a tothom

La tria final de les obres que es portaran a terme ha estat el darrer estadi d'un procés de votació pioner al nostre municipi. Un total de 748 persones van participar en la votació popular per decidir aquestes obres a millora de la via pública, dels quals 538 vots es van realizar per Internet i 210 vots presencialment. El període de votació popular, presencial i en línia, va estar obert del 16 al 30 de gener. Cada persona va tenir opció de votar una proposta per a cadascun dels tres eixos temàtics en què s'han agrupat les obres: supressió de barreres arquitectòniques, reparació de voreres i paviments malmesos i millores en el mobiliari urbà.

Prèviament a les votacions, durant els mesos de novembre i desembre, es van dur a terme tallers participatius i es va oferir a la ciutadania la possibilitat d'expressar la seva opinió i proposar les obres d'estiu que s'haurien de fer a la ciutat. En total, la ciutadania va presentar 198 propostes, de les quals es van validar 163 i 35 van ser rebutjades per diferents motius.

Procés de participació relacionat:

Decisió ciutadana de les inversions anuals de millora de l'espai públic

Notícies relacionades:

Es fan públiques les votacions ciutadanes que permetran decidir les obres de l'estiu

El 16 de gener es presenten les propostes ciutadanes de les obres d'estiu i s'inicia el període de votacions popular

L'Ajuntament informa sobre el pressupost del 2016 i convida el veïnat a decidir les obres de l'estiu vinent

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Agenda de participació

Abril 2019
Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Twitter

Identificació

Plaça de la Vila, 1 - 08980 Sant Feliu de Llobregat - Tel. 93 685 80 00 - www.santfeliu.catajuntament@santfeliu.cat - Registre