• Transformació urbana de Sant Feliu de Llobregat

Participacio ciutadana

Es constitueix el Consell Municipal de Solidaritat

El saló de sessions de l'Ajuntament va acollir aquest dimarts, 26 d'abril, la primera sessió del Consell Municipal de Solidaritat de l'actual mandat.
En el plenari es va formalitzar la nova representació del Consell, integrada per una vintena de persones entre les quals hi ha representants dels partits polítics municipals; d'institucions i entitats solidàries, d'associacions veïnals i sindicats, així com de tècnics municipals de l'àmbit.
La presidència del Consell és exercida per l'alcalde, Jordi San José, i la vicepresidència per la regidora de Solidaritat i Cooperació, Lourdes Borrell.
 
En la sessió es van aprovar més d'una dotzena de projectes de cooperació i sensibilització que s'impulsaran al llarg de l'any. A més, també es van aprovar tres ajudes d'emergència: dues gestionades per la Creu Roja, destinades als damnificats del terratrèmol que va tenir lloc a l'Equador el 16 d'abril passat, així com les ajudes per al camp de refugiats d'Idomeni. La tercera ajuda d'emergència, que es tramitarà a través del Fons Català de Cooperació, preveu atendre les dificultats dels camps de refugiats saharauis, arran de les darreres inundacions. 
 

El Consell Municipal de Solidaritat és un organisme consultiu creat l'any 1999 amb la voluntat de promoure la participació i contribuir a la sensibilització envers la problemàtica del tercer món i les diferències nord-sud.

Entre les funcions del Consell destaca fomentar la consciència de cooperació i solidaritat entre la ciutadania; vetllar pel compliment de la recomanació de les Nacions Unides sobre destinar el 0,7% del pressupost a ajudes per al desenvolupament del tercer món; impulsar programes de cooperació amb països i comunitats subdesenvolupades i col·laborar amb associacions i ONG de Sant Feliu dedicades a la cooperació per executar projectes concrets.

1 comentari

  • Enllaç del comentari Beatriz Dimecres, 02 Novembre 2016 08:37 Publicat per Beatriz

    Buenos días,

    Veo con perplejidad un hecho no propio ni de este pueblo ni de esta época. En la plaza de Can Llovera hay un hombre joven, “un sin techo”, viviendo en un banco a la intemperie con sus maletas desde hace más de un mes. Llega el invierno, el frío, la lluvia y una plaza no es el lugar para que nadie se instale a vivir, ¿Se han tomado medidas para ayudarlo?¿donde están los servicios sociales, y la ayuda humanitaria?

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Agenda de participació

Abril 2019
Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Twitter

Identificació

Plaça de la Vila, 1 - 08980 Sant Feliu de Llobregat - Tel. 93 685 80 00 - www.santfeliu.catajuntament@santfeliu.cat - Registre